IMG_3204

Mijn eerste dag op school was leuk maar tegelijkertijd saai. Het was erg leuk om mijn klasgenoten weer te ontmoeten, sommigen herkende ik al van de vorige keer dat wij hier waren ( wij hebben een dag meegedraaid op school in mei ) en sommigen had ik leren kennen tijdens een van de vele dorpsfeesten in de zomer. Wij zijn met zijn achten in mijn klas, 6 jongens en 2 meisjes. In de tweede klas ( ik zit in de eerste brugklas ) zit ons buurjongen Giovanni ( wij fietsen vaak samen naar de speeltuin om te voetballen samen met de andere jongens in het dorp ) en mijn Nederlandse vriend Aibrean ( hij woont er al 8 jaar ). Sommige lessen doen ons twee klassen samen, dat is fijn want dan kan Aibrean mij helpen om te vertalen, ( anders gebruik ik mijn woordenboeken ) vandaag zaten wij een stukje uit elkaar en dan is het lastig maar morgen zitten wij naast elkaar. ( Hugo ).

Ik vondt het wel heel erg spannend om naar school te gaan. Alles is anders en nu is het opeens in het echt, vorige keer ( in de meivakantie ) waren wij op bezoek en dat is toch net anders.. In mijn klas zitten er 8 kinderen, nou eigelijk 4 maar wij zijn een mixklas, klas 3 en 4 bij elkaar. Het zijn er 4 meisjes en 4 jongens. Vandaag had ik geschiedenis, geografie en muziek. ( Anna ).

Mijn juffen zijn lief. Ik zit op dezelfde school als Anna en Hugo, ( voor 1 maand )  dat komt doordat de Bob de bouwers bezig zijn op mijn school. Vandaag heb ik puzzel gelegd, een speeletje gedaan met een heksen houd en een heleboel sterren. Ik heb pannenkoeken gegeten. De andere kinderen en de juffen spreken de hele tijd Italiaans met mij, dat vindt ik stom want ik praat geen Italiaans.. ( Nick ).

IMG_3199

Första dagen i skolan var rolig och på samma gång långtråkig. Det var roligt att träffa mina klasskompisar, vissa kände jag igen från förra gången jag var här och hälsade på i skolan ( det var när vi på majlovet ), andra har jag lärt känna på en av de många festerna här i byn. Vi är 8 barn i min klass, 6 killar och två tjejer. I klassen över mig är dom också 8 barn. Min granne Giovanni sitter i klassen över mig ( vi cyklar ofta tillsammans till lekplatsen i våran by och där spelar vi fotboll med andra barn i byn ) och min komps Aibrean ( han är holländsk, fast han har bott här i 8 år ) också. Vi har vissa lektioner tillsammmans, Aibrean kan hjälpa mig och översätta när det behövs, (jag använder mitt italienska – holländska lexicon också ) idag satt vi långt ifrån varandra och det var lite svårt men imorgon ska vi sitta bredvid varandra. ( Hugo ).

Jag tyckte det var jättespännande och annorlunda att gå till skolan idag, för nu var det på riktigt! Förra gången jag var här ( på majlovet ) var vi på besök och nu känns det på ett annat sätt. Vi var 8 barn i min klass, eller egentligen är vi en mix klass, klass 3 och 4 tillsammans. 4 tjejer och 4 killar. Jag hade historia, geografie och musik. ( Anna ).

Mina fröknar var snälla. Jag går i samma skola som Hugo och Anna ( i 1 månad ) för min skola renoveras. Jag har lagt pussel, lekt med häxans hatt och hennes stjärnor och ätit pannkakor. Dom andra barnen och mina fröknar pratar italienska hela tiden med mig, det tycker jag är dumt, jag kan ju ingen italienska.. ( Nick ).