IMG_3204

Dit jaar was alles anders. Toen ik binnenkwam op school op mijn verjaardag gingen de hele klas voor mij zingen. S’middags ben ik met mama, papa, Anna en Nick op het veld naast ons huis gaan vliegeren met mijn nieuwe vlieger. Het was tof maar best lastig want  de wind naam hem steeds mee alle kanten op. Ik kon hem sturen met behulp van twee touwen en een stang. 

Ik verwachte ook een pakket met de post maar de postbode was vertraagd, dus ik moest nog 3 dagen wachten omdat het weekend er tussen zat. Daarna is mijn ping pong tafel gearriveerd, ja eigelijk is die van de hele familie maar toch het meeste voor mij.. Hij staat buiten en elke dag ga ik een potje spelen, dat vindt ik heel leuk. 

In het weekend hebben wij een klein feest gehouden samen met een paar Nederlandse vrienden, mama, Anna, Ariette en Hatice hadden lekkere toetjes en hapjes gemaakt. 

Het weekend daarna heb ik samen met Giovanni ( hij woont hier naast ) die 12 werd een gezamenlijke verjaardagsfeest gehad voor alle kinderen uit mijn en zijn klas ( klas 1 en 2 ) Het feest was bij hem thuis. Wij hebben lekker op de trampoline gesprongen, gebasketbald, gevoetbald, tafelvoetbal en biljart gespeld. Daarna hebben wij lekkere pizza Margarita gegeten die mijn familie en zijn familie samen hadden gemaakt in de grote pizzaoven. Anna, de zussen van Giovanni en zijn nichtje hebben een overheerlijke taart gemaakt.

Later op de avond waren wij uitgenodigd voor om te eten bij Giovanni samen met zijn familie en vrienden. Dat was erg leuk. De hele onder verdieping was gevuld met mensen van alle leeftijden. De meeste kinderen kende ik al vanuit school of vanuit het dorp. 

 

IMG_3199

Min födelsedag har alltid varit väldigt viktig för mig. I år var det något alldeles speciellt eftersom det var första gången som jag fyllde år i Italien. Mina klasskompisar visste att det var min födelsedag fastän vi bara gått två dagar i skolan tillsammans. Dom sjöng för mig på morgonen innan lektionerna började. 

På eftermiddagen var jag ute på fältet bredvid vårt hus tillsammmans med mamma, pappa, Anna och Nick. Jag hade fått en drake som man kan styra med hjälp av två rep och en stång. Det var väldigt svårt och tungt eftersom vinden ryckte i repen hela tiden men när den flög var det super coolt.

På min födelsedag skulle det ha kommit ett stort paket med posten, fast det var försenat så jag fick vänta i ytterligare 3 dagar. Tillslut kom det och då blev jag jätteglad. Det var ett bordtennis bord, ( det är ju egentligen åt hela familjen fast ändå mest för mig ) det står utomhus och varje dag spelar jag pingis.

På helgen hade vi bjudit hem några holländska kompisar. Mamma, Anna, Ariette och Hatice hade bakat och fixat med god mat och bakelser.

Giovanni ( som är vår granne ) fyllde 12 år helgen efter mig. Vi firade våra födelsedagar tillsammans. Det blev en stor fest hemma hos honom med alla barnen i min och hans klass ( klass 1 och 2 ) tillsammans. Vi var utomhus och spelade fotboll och basket, hoppade på studsmattan och spelade biljard. Vi åt hemma lagad pizza Margarita som hans familj och min familj hade gjort tillsammans i deras stora vedugn. Anna, Giovannis systrar och hans kusin hade dekorerat våran super goda tårta.

På kvällen fortsatte festen för Giovanni. Då kom resten av hans stora familj, vänner och grannar för att fira och äta kvällsmat tillsammans. Jag tror vi var nästan 50 personer ung och gammal allihopa tillsammans.Det var jättemysigt. De flesta barnen kände jag redan ifrån skolan eller ifrån byn.