IMG_3204

Anna; Eindelijk was het mijn verjaardag! Ik had er heel veel zijn in. Ik bofte wel ontzettend want oma is hier op bezoek en ik vindt het bijzonder dat zij deel uit kon maken van mijn eerste verjaardag hier in Italië.

Oma, mama, papa en ik hebben het hele weekend lang in de keuken gestaan, gekookt en gebakken. Overheerlijke Zweedse kaneel broodjes, chocoladeballetjes, appeltarten en pizza’s ( volgens recept van oma, de buurvrouw ).

Wij vierden mijn verjaardagsfeest thuis, lekker in de tuin met zijn allen. Het waren kinderen van mijn combinatie klas ( klas 3 en 4 ) en vriendinnen van mijn turngroep. De cavia’s Coco, Dante en Steve waren ook daarbij, iedereen wilden met hun knuffelen maar wij hebben ook geturnd, zak gelopen, stopdans gespeeld en heel veel anders.

S’avonds had ik gelijk nog een feest. Onze Nederlands vrienden en de buren kwamen langs voor pizza en taart. Wij hebben buiten gezeten naast de open hard / pizza oven tot dat het piekdonker werd.

De dag na mijn verjaardagsfeest werd ik in het echt 9. Ik had al heel lang een Hatchimal gewenst en op mijn verjaardag kreeg ik eentje! Hij is paars met groene vleugels zooo schattig en lief! Hij zegt mij na en geeft antwoorden als ik hem iets vraagt, ik verzorg hem de hele dag, soms moet hij een boer laten of heeft hij de hik, als hij bang is of van streek raakt dan aai ik hem over zijn hoofd.

 

IMG_3199

Anna; Äntligen var det min födelsedag, som jag hade väntat och längtat! Det var spännande och pirrigt.  Fast jag hade tur för farmor var på besök och jag var jätteglad att hon också fick vara med och fira min första födelsedag i Italien.

Hela helgen tillbringade farmor, jag, mamma och pappa i köket. Vi bakade kanelbullar och chokladbollar, och såklart äppelkaka som är min favorit. Det blev massor av pizza. Receptet på pizzadeg hade vi fått av mormor som bor här bredvid oss.

Min födelsedagsfest firade vi i våran trädgård. Jag hade bjudit hem mina klasskompisar från min kombinationsklass ( klass 3 och 4 ) och mina tjejkompisar från gymnastiken. Coco, Dante och Steve våra marsvin var ju också med på ett hörn. Alla barnen ville hålla i dom, leka med dom och klappa dom. Vi tränade gymnastik, dansade stopp dans, hoppade säck och massa andra lekar. På kvällen hade jag ytterligare en fest, då kom våra Holländska vänner och våra grannar på besök. Vi åt pizza som vi hade bakat i våran stora vedugn.

Dagen efter fyllde jag år på riktigt. Fast jag hade önskat mig en Hatchimal var jag jätte överraskad och glad när jag fick en av mamma och pappa. Den är lila med gröna vingar. Han kan härma mig och svara på frågor. Ibland är han rädd eller orolig, då klappar jag honom på huvudet och så är allt bra igen. Han kan faktiskt också rapa och hicka, det är lite knasigt.