IMG_3204

Nick; Gisteren heb ik samen met mama en papa saffraan geplukt bij de buren voordat ik naar school ging. Ik vindt de paarse bloemen heel mooi. Er staan ook overal andere mooie bloemen daar wordt ik erg blij van. Ik ga nu iedere dag heen en weer naar school met de schoolbus. Dat vindt ik leuk. Fabio ons lieve buurman rijdt de schoolbus, hij maakt altijd grapjes met mij. Ik mag in de ochtend iets langer thuis blijven dan Anna en Hugo dat vindt ik fijn want dan kan ik even thuis spelen. “Opa en oma” de mama en papa van Ilenia, wonen naast ons, Ilenia is de vrouw van Fabio. Ze hebben een heleboel kippen en hanen. Ze hebben ook ganzen die heel grappig lopen! En ze hebben heerlijke druiven en overal in hun tuin liggen er stokken. Ik heb lekker een grote wandelstok meegenomen naar huis.

Vandaag was de eerste dag op “mijn nieuwe school”. Eerst zat ik op dezelfde school als Anna en Hugo omdat ze mijn school ging opknappen. Mijn school zit in een gebouw een stukje weg van Anna en Hugo’s school maar dat maak mij niets uit. Daar hebben ze ook een keuken en een eetzaal. Vanaf nu eet ik iedere dag warm eten op school. Vandaag was het lekkere minestrone soep. Ik ga nu ook lange dagen naar school, dat is leuk want dan is er meer tijd om te spelen met de andere kinderen. 

 

IMG_3199

Nick; Igår plockade jag saffran tillsammans med mamma och pappa hos grannarna innan skolan började. Jag tycker om dom lila blommorna. Jag älskar andra blommor också, överallt står det blommor i olika färger, när jag ser dom blir jag glad. Jag åker med skolbussen till och från skolan varje dag, det tycker jag är kul. Våran mysiga granne Fabio kör skolbussen, han busar alltid med mig. Jag börjar skolan senare  än Anna och Hugo det är tur för då kan jag leka hemma på morgonen. Bredvid oss bor “mormor och morfar”, det är Ilenias mamma och pappa, Ilenia är Fabios fru. Dom har massa djur, hönor, tuppar och gäss. Jag får mata dom. Dom har jätte goda druvor också och så har dom pinnar som jag kan leka med. Jag hittade en jättebra vandringspinne förra gången jag var där, den tog jag med mig hem.

Idag var första dagen på min “nya skola”. Först satt jag på samma skola som Anna och Hugo eftersom dom behövde restaurera min skola. Nu är den klar, min skola ligger en bit bort ifrån Anna och Hugos skola, men det gör inget. Det finns ett kök och en matsal också. Vi får varm lunch varje dag. Idag åt jag minestrone soppa den var jättegod. Jag har långa dagar nu i skolan, det tycker jag är roligt för då har jag mer tid att leka tillsammans med mina kompisar.