IMG_3204

Halloween, dat hebben wij nooit in Nederland gevierd, behalve pompoenen uithollen. Er waren een heleboel verschillende reacties bij het rondvragen over het wel of niet vieren van deze feest. In het dorp naast ons werden wel de etalages versierd en bij de bibliotheek werd er een feest aangekondigd met kampvuur, avondeten, disco en enge verhalen.

Uiteindelijk werd het onverwacht veel feest! In de zin van, lekker samen zijn met vrienden en vriendinnen uit het dorp, heerlijk snoepen, samen hapje eten en spelelletjes doen.

Nick: Op school had ik een masker gemaakt en een tekening van een pompen ingekleurd.  Bij de bibliotheek kon jij snoep krijgen als jij met je hand graaiden in en pot met slijmerige dingen.

Anna: Wat leuk dat wij deze feest kon vieren, het werd een beetje in plaats van Sint Maarten. Toen wij rondliepen in  het dorp werd het zelfs snoep uit de ramen gegooid. Bij een vriendin die ik samen met turnt hebben wij s’avonds gegeten en spelletjes gespeeld met zijn allen.

Hugo: Wij begonnen al heel vroeg rondlopen, daarna gingen wij pizza eten in de bar. Lekker laat naar bed en tuurlijk heel veel snoep.

Gelukkig waren we daarna 2 dagen vrij, wegens Allerheiligen en Allerzielen.

 

IMG_3199

Halloween, har vi aldrig firat i Holland, förutom att vi dekorerade Halloween pumpor. Vi hörde rykten om att det firades här, fast när vi frågade vänner och bekanta fick vi lite tvetydiga svar. För säkerhets skull hade vi förberett oss med monsterkostymer och smink. I byn här bredvid hade de iallafall smyckat skyltfönstren och barnen bjöds in till monster fest på torget vid biblioteket, det utlovades brasa, barbecue, disco och spökhistorier.

Lite oväntat blev det tillslut en stor fest! Här är Halloween lika med att vara tillsammans med vänner, äta ( som alltid i Italien) tillsammans, leka lekar och förstås massor av godis.

Nick: I skolan hade jag gjort en mask och färglagt en pumpa teckning. I biblioteket kunde man få godis om man grävde med handen i massa slijm.

Anna: Jag är glad att vi kunde fira Halloween, det blev nästan lite som istället för Sint Maarten ( som vi ju altid firade i Holland med lyktor, sång och godis i november ). När vi passerade husen i byn slängde folk godis till oss genom fönstren, jätte knasigt. Jag åt kvällsmat och lekte lekar tillsammans med mina kompisar hemma hos en kompis från gymnastiken.

Hugo: Vi började redan tidigt på eftermiddagen med att knacka på dörrarna, sen åt vi pizza tillsammans i baren. Vi hade samlat ihop högar av godis och så var jag självklart vaken till sent inpå natten.

Som tur var hade vi två dagar ledigt sen då firades Allhelgonadagen och alla själars dag.