img_3204

Nick: Vorige week mochten alle kinderen verkleed komen naar school. Ik was Spiderman. Toen hebben wij gedanst en kregen wij pizza als tien uurtje.

Anna: Op school hebben wij geleerd over koning Carnaval en zijn zus Quaresima. De legende verteld waroom men Carnaval vieren. Samen met mijn klas hebben wij de koning in elkaar geknutseld. Helaas was ik ziek toen de optocht was.

Nick: Afgelopen dinsdag sloten wij het vieren van Carnaval af, toen liepen mijn school samen met de basisschool naar het sportveld. Iedereen had hoedjes en maskers op, koning Carnaval “liep” eerst. Wij hebben liedjes gezongen en de grotere kinderen hebben opnieuw het verhaal verteld over de koning die heel veel at en drank. Uiteindelijk hebben ze de koning in brand gestoken, dat vond ik niet zo leuk want ik dacht dat er echte snoepjes en koekjes zaten op zijn buik en die had ik willen opeten.

Gelukkig kregen wij eigen gemaakte Carnavals koekjes van de buren. Daar hebben wij lekker van kunnen smullen. En nog leuker was dat het s’middags begon te sneeuwen !

img_3199

Nick: Förra veckan hade vi maskerad i skolan. Jag var Spiderman. Vi dansade och sjöng och så fick vi äta pizza till förmiddags mellis.

Anna: I skolan fick vi lära oss om kung Karneval och hans syster Quaresima. Det är en legend som berättar om varför man firar Karneval. Tillsammans med min klass knåpade vi ihop kungen. Tyvärr var jag sjuk när vi skulle gå i karnevalståget.

Nick: Förra tisdagen avslutade vi Karnevals festligheterna. Alla barnen i min skola och barnen ifrån låg och mellanstadiet gick i ett karnevalståg till idrottsfältet. Vi hade hattar och ansiktsmasker, kung Karneval “gick” först. Vi sjöng sånger och de äldre barnen berättade återigen historien om kung Karneval som åt och drack i överflöd. I slutändan stack dom kungen i brand, det tyckte jag inte var så roligt för jag hade trott att vi skulle få äta godiset och kakorna som han hade på magen, fast det var ju inte på riktigt..

Som tur var hade våra grannar bakat speciella Karnevals kakor åt oss, så tillslut kunde vi ändå gotta oss i det. Som grädde på moset snöade det på eftermiddagen!