img_3204

Anna: Ik was op schoolreis in Rome. Het was een lange dag, wij vertrokken om 7 uur en waren pas om 8 uur s’avonds terug. Wij gingen op reis met de hele basisschool.

In het musea “Explora” leerde wij ons hoe het DNA van de banaan opgebouwd is, dat was erg interessant. Daarna bouwde wij samen en robot die allerlei verschillende dingen kon doen. Natuurlijk hebben wij ook wat gebouwen in Rome gezien.

Ik naam  een souvenir mee van Romelus en Remus, jullie kennen ze vast, de tweeling die werden gezoogd door een wolvin en later volgens de romeinse mythologie Rome stichten.

img_3199

Anna: Jag var på skolresa i Rom. Det var en hel dag tillsammans med låg och mellanstadiet. Vi församlades klockan 7 på morgonen och kom inte tillbaka förrän klockan 8 på kvällen.

Vi var på museumet “Explora” och lärde oss hur man tillverkar bananens DNA. Det var jätte intressant. Sedan byggde vi en robot tillsammans, den kunde göra massa olika saker och så tittade vi på byggnader i Rom såklart.

Jag köpte en souvenir som föreställde Romelus och Remus, ni vet tvillingen som diades av en varginna och som enligt den romerska mytologin grundade Rom.